Wie zijn wij?

We organiseren evenementen voor, door en met jongeren die meer willen weten over het geloof en daarin willen groeien. We willen jongeren stimuleren hun relatie met God en met elkaar te verdiepen.

 

HIS staat voor Hope Impact en Salvation:

HOPE

Jij kan onderdeel zijn van een generatie die hoopvol (verwachtingsvol) is voor de toekomst en die samen voor God willen gaan.

De kleur groen in het logo staat voor het leven

IMPACT

God heeft een uniek plan voor jouw leven, jij kunt impact (invloed) hebben in God’s koninkrijk.

De kleur paars in het logo staat voor de macht en overwinning

SALVATION

Wat je ook gedaan hebt, God staat altijd met Zijn armen wijd open om jou te ontvangen. Door het offer van Jezus ben jij gered en God verlangt naar een intieme relatie met jou.

De kleur rood in het logo staat voor overwinning, reiniging van zonden en verzoening

 

Fundament

Ons fundament is Gods woord, wij geloven dat Jezus de zoon van God is, dat Hij voor onze zonden is gestorven en dat Hij de dood heeft overwonnen. Er is redding, door Jezus alleen. We geloven in het geschenk van de Heilige Geest, die voor ons een trooster en raadgever wil zijn.

 

Geschiedenis

Op landgut Engelsbach ontmoette gezinnen elkaar. Hierbij werd gemerkt dat het fijn was om vanuit verschillende achtergronden met elkaar over één Vader te spreken: onze Hemelse Vader. De jongeren die hier jaarlijks kwamen wilden elkaar ook graag buiten de zomervakantie ontmoeten om meer te weten te komen over God. Hieruit kwam het idee om elkaar midden in het jaar een keer te ontmoeten. Het eerste weekend werd in maart 2016 georganiseerd. Dit werd het eerste weekend van The New Jesus Generation.

Omdat bleek dat veel jongeren deze verdieping wilde blijven zoeken, bleef het daar niet bij. in de jaren die volgenden werden er meestal twee weekenden per jaar georganiseerd, nu vanuit HIS Generation. Hierbij komen jongeren tussen de 14 en 22 jaar vanuit verschillende kerken en verschillende plaatsen. In het begin waren het vooral jongeren en medewerkers die elkaar kenden vanuit landgut Engelsbach, maar intussen komen er steeds meer vrienden van vrienden bij en andere jongeren die er op wat voor manier dan ook van hoorden.

Heeft u aan de hand van bovenstaande informatie nog vragen, neem dan contact met ons op.